Wersje kompatybilne
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sjalotten, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 20 g verse gember, gepeld, in dunne schijfjes (2 mm)
-
60
g marmelade van sinaasappels uit Sevilla
lub 60 g sinaasappelmarmelade plus 1 el citroensap - 1 snuifje verse tijm (blaadjes)
- 20 g olijfolie
-
20
g balsamico azijn
lub 20 g sherryazijn - 50 g porto
- 550 g water
- 1 tl zout
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, volgens smaak
- 2 eendenborsten, ontveld, zonder been (ong. 150-200 g elk) (zie tip)
- 350 g bloemige aardappelen, geschild, in kleine stukken (1 cm)
- ½ tl zoete paprikapoeder
- 30 g boter
- 120 g melk
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper, pas aan naar smaak
- 120 - 150 g verse sperziebonen, in stukken (2 cm) indien nodig
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3136 kJ / 750 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Aardappelpuree
45 min
Romige champignonsoep
20min
Stoofpotje met bonen en gehaktballetjes
45 min
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50min
Eendenborst met passievrucht en bietenpuree
45 min
Gevulde kalkoen met veenbessensaus
Brak ocen
Gerookte zalm sneetjes
Brak ocen
Runderpastei met bier
1h 40min
Kalkoenrollade met spek en eekhoorntjesbrood saus
50min
Lamslende met roze pepersaus
45 min
Chowder met kip en maïs, broccoliterrines
1h 25min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45 min