Urządzenia i Akcesoria
Gekarameliseerde uiensaus
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 porties
Składniki
Gekarameliseerde uienjam
-
olijfolie2 el
-
uien (ong. 8), in kwarten1200 g
-
bruine suiker100 g
-
droge witte wijn200 g
-
verjus80 g
-
ketjap manis (zoete sojasaus)4 tl
-
gemalen zwarte peper1 tl
-
witte mosterdzaadjes1 tl
-
zout1 tl
Jus
-
teentjes knoflook2
-
verse tijm enkel de blaadjes4 takjes
-
water350 g
-
kippenbouillonpasta (zie tips)2 - 3 tl
-
bloem1 el
-
rode wijn50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Białko
4.8 g
Kalorie
931 kJ /
222 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Garnituur van courgette
30 min
Romige aspergesoep
25 min
Bechamelsaus
15 min
Fijngehakt rauw vlees
35 min
Karamelpoeder
1 godz.
400-500 g ui karameliseren
50 min
200 g ui karameliseren
40 min
200 g ui kleuren
25 min
200-300 g ui glaceren
Brak ocen
Lamslende met roze pepersaus
45 min
Gekruide noten
45 min
Traditionele vruchtenjam
55 min