Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gekarameliseerde uienjam
- 2 el olijfolie
- 1200 g bruine ui (ong. 8), in kwarten
- 100 g bruine suiker
- 200 g droge witte wijn
- 80 g verjus
- 4 tl ketjap manis (zoete sojasaus)
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl witte mosterdzaadjes
- 1 tl zout
Jus
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes verse tijm, enkel de blaadjes
- 350 g water
- 2 - 3 tl kippenbouillonpasta (zie tips)
- 1 el bloem
- 50 g rode wijn
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 931 kJ / 222 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
200 g ui kleuren
25min
400-500 g ui karameliseren
50min
200 g ui karameliseren
40 min
300 g ui fruiten
Brak ocen
Soezendeeg
2 godz.
Soja-bolognese met courgette noedels
50min
Knoflook en uien glaceren
Brak ocen
Indiase mosterd
Brak ocen
Kipfricassee
Brak ocen
Gepaneerde hamburger van kalkoen en spinazie
35 min
Aspergesoep met citroen
55min
200 g ui fruiten
20 min