Knusper-Garnelen mit Mangodip
TM6 TM5

Knusper-Garnelen mit Mangodip

4.1 (73 oceny)

Składniki

Mangodip

  • 1 Schalotte, halbiert
  • 10 g Öl
  • 1 TL Curry
  • 120 g Mango, reif, geschält, entkernt
  • 80 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
  • ¾ - 1 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer

Knusper-Garnelen

  • ½ TL Chiliflocken
  • ¼ TL Salz
  • 60 g Toastbrot, ohne Rinde, geviertelt
  • 1 Ei
  • 12 Garnelen, roh, groß, geschält je ca. 15 g, 7-8 cm lang
  • 400 - 500 g Frittieröl

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1246 kJ / 298 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy