![Caviar d'aubergine "express" Caviar d'aubergine "express"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DDB8FFDF-B0D8-45BB-A405-E8053A8CD33B/Derivates/15CFC306-45C1-4540-A405-899F2D726E19.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 600 - 650 g d'aubergines, coupées en gros cubes
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- le jus d'1/2 citron jaune non traité
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 179 kJ / 43 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 3.3 g