Soupe de butternut et chantilly au gingembre

Soupe de butternut et chantilly au gingembre

4.3 136 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 850 g de courge butternut pelée et coupée en gros cubes
  • 500 g d'eau
  • 4 capsules de cardamome
  • du sel et 1 pincée pour la chantilly
  • du poivre moulu
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café de gingembre en poudre

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 256 kcal / 1072 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...