Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ananas frais (400 g env.)
- 6 pincées de bâton de réglisse, fraîchement râpé
- 3 - 4 gouttes d'Antésite
- 4 jaunes d'œufs, extra frais
-
1
c. à café de sucre galabé
lub 1 c. à café de sucre de canne complet non raffiné, type rapadura, panela... - 4 blancs d'œufs extra frais
- 8 pincées de poivre blanc en grains, fraîchement moulu
- 4 branches d'aneth frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 605.8 kJ / 144.5 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6 godz. 30 min
Pommes de terre épicées dans leur peau
55min
Sphères glacées au caramel de café
24h
Mille-feuilles de pomme de terre au foie gras
3 godz. 35 min
Roulé de pain
1小时 15 分钟
Saveur de Méditerranée en méli-mélo (Demi-finale Thermostars 2017)
2 Std.
AOUT - Condiment catalan - Richard Toix
3h 30min
Nage de saint-jacques
1h 20min
Sabayon aux raisins
15 Min
Galette à l'ananas et au rhum
1 Std. 10 Min
Puddings au caramel
1 godz. 5 min
Cassolettes de saint-jacques
30min