Poulet au vin jaune à la vapeur

Poulet au vin jaune à la vapeur

4.8 358 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 portions

Składniki

  • poulet (entre 1,5 et 2 kg)
    1
  • de beurre
    30 g
  • de vin jaune
    250 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées
  • d'échalotes
    50 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'eau
    300 g
  • de carottes coupées en tronçons
    200 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre ou en six
    300 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    70 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 716.3 kcal / 2992.7 kJ
Białko 78.8 g
Tłuszcz 37.5 g
Węglowodany 9.2 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...