Poule au pot béarnaise

Poule au pot béarnaise

4.5 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 portions

Składniki

La farce
  • de persil frais
    2 - 3 branches
  • d'oignon
    40 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de poitrine de porc, découennée et coupée en morceaux (réserver les parures pour le bouillon)
    150 g
  • de chair à saucisse
    50 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de piment d'Espelette
    ½ c. à café
  • œuf
    1
  • de mie de pain
    40 g
  • poule
    1
Le bouillon
  • d'eau
    1600 g
  • de sel
    2 c. à café
  • de thym frais
    1 branche
  • feuille de laurier frais
    1
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • clous de girofle
    2
  • de concentré de tomate
    2 c. à café
  • de carottes coupées en tronçons
    350 g
  • poireaux coupées en gros tronçons
    2
  • oignon coupé en deux
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 795 kcal / 3325 kJ
Białko 89.3 g
Tłuszcz 40.5 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...