Crocchette di patate e speck
TM5 TM31 TM6

Crocchette di patate e speck

3.6 (49 ocen)

Składniki

  • 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di speck
  • 500 g di acqua
  • 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (1 cm)
  • 1 uovo
  • 250 g di pangrattato
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • farina di mais gialla q.b.
  • olio per frittura q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1642.2 kJ / 392.5 kcal
Białko
20.3 g
Węglowodany
65.2 g
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
5.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy