Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di speck
- 500 g di acqua
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (1 cm)
- 1 uovo
- 250 g di pangrattato
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- farina di mais gialla q.b.
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1642.2 kJ / 392.5 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
4h
Calzoni fritti napoletani
2óra 30p
Gattò di patate
1 godz. 30 min
Crocchette con salame piccante
9h 30min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 godz.
Bomboloni salati
3 Std. 20 Min
Parigina
3 godz. 30 min
Pizzette fritte
1h 55min
Crocchette di patate
1u. 10min
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1h
Panini napoletani
5u. 20min
Ciambelle graffe napoletane
2 godz. 40 min