Crocchette di patate e speck

Crocchette di patate e speck

3.7 55 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di speck
  • 500 g di acqua
  • 1000 g di patate a pasta farinosa pelate e a fette (1 cm)
  • 1 uovo
  • 250 g di pangrattato
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • farina di mais gialla q.b.
  • olio per frittura q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 20.3 g
Kalorie 1642.2 kJ / 392.5 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 65.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...