Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di speck
- 500 g di acqua
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (1 cm)
- 1 uovo
- 250 g di pangrattato
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- farina di mais gialla q.b.
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1642.2 kJ / 392.5 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gattò di patate
1h 30min
Chiacchiere
1h 35min
Cordon bleu
30 min
Gattò di patate
1h 30min
Struffoli
1h
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1h 30min
Cavatelli
1h 30min
Parigina TM6
5j 30 menit
Graffe di Carnevale
4 godz.
Calzoni fritti napoletani
2h 30min
Tortano speck e fontina
2h
Crocchette di patate
1h 10 min