Trzykolorowe muffinki

Trzykolorowe muffinki

3.4 159 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 sztuk

Składniki

Ciasto czekoladowe
  • 70 g wody gorącej
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 35 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cukru
  • 90 g mąki pszennej
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 1 jajko rozm. L
  • 1 szczypta soli
Ciasto waniliowe
  • 130 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • 70 g mleka
  • 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru
  • 2 białka z jajek rozm. L
Krem owocowy
  • 100 g owoców jagodowych, świeżych
    100 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 300 g cukru pudru
  • ½ łyżki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżka cukru wanilinowego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 420 kcal / 1761.6 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 57.1 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...