Trzykolorowe muffinki
TM6 TM5

Trzykolorowe muffinki

3.5 (140 ocen)

Składniki

Ciasto czekoladowe

  • 70 g wody, gorącej
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 35 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cukru
  • 90 g mąki pszennej
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 1 jajko, rozm. L
  • 1 szczypta soli

Ciasto waniliowe

  • 130 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • 70 g mleka
  • 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru
  • 2 białka, z jajek rozm. L

Krem owocowy

  • 100 g owoców jagodowych, świeżych
    lub 100 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 300 g cukru pudru
  • ½ łyżki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 1 łyżka cukru wanilinowego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1761.6 kJ / 420 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
57.1 g
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy