
Urządzenia i Akcesoria
Trzykolorowe muffinki
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto czekoladowe
-
70 g wody gorącej
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
35 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru
-
90 g mąki pszennej
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
15 g oleju rzepakowego
-
1 jajko rozm. L
-
1 szczypta soli
Ciasto waniliowe
-
130 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
70 g mleka
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
80 g cukru
-
2 białka z jajek rozm. L
Krem owocowy
-
100 g owoców jagodowych, świeżych
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
300 g cukru pudru
-
½ łyżki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
420 kcal /
1761.6 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
57.1 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska