Urządzenia i Akcesoria
Mediterraner Nudelsalat
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen
Składniki
-
natives Olivenöl extra40 g
-
Sonnenblumenöl40 g
-
Ei1
-
Salz2 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
-
Zucker1 TL
-
Apfelessig2 TL
-
Dijonsenf2 TL
-
reife Paradeiser in Stücken200 g
-
Naturjoghurt200 g
-
frisches Basilikum Blättchen abgezupft½ Bund
-
Nudeln gekocht (z.B. Penne, Spiralnudeln oder Hörnchen)400 - 500 g
-
schwarze Oliven, entkernt halbiert50 g
-
Cocktailtomaten halbiert150 g
-
Pinienkerne60 g
-
Rucola100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
505 mg
Białko
14 g
Kalorie
2192 kJ /
524 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tomaten-Nudel-Salat
1 Std. 30 Min
Nudelsalat mediterran
1 Std. 40 Min
Griechischer Bauernsalat
20 Min
Gebackene Süßkartoffeln mit Knoblauchdip
40 Min
Nudel-Rucola-Salat
50 Min
Salat mit Speck und Apfel
20 Min
Nudelsalat
1 Std.
Nudelsalat mit getrockneten Tomaten
1 Std. 40 Min
Bunter Tortellinisalat
35 Min
Italienischer Nudelsalat to go
30 Min
Gnocchi-Endivien-Salat
30 Min
Tomaten-Spinat-Nudeln
35 Min