Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Gruyère Käse, in Stücken
- 500 g Wasser
- 100 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 1 Karfiol, mit Strunk, in Stücken (ca. 700 g)
- 80 g Schlagobers
- 10 g Butter
- 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 607 kJ / 145 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Sellerie-Suppe
45 Min
Pastinaken-Blinis mit Blauschimmelkäse, Nüssen und Honig
2h 20 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Cremiges Erdäpfel-Kohlrabi-Gemüse
35min
Spinat-Pilz-Quiche-Cups
40min
Pfeffersackerl mit Pastinaken-Steinpilz-Fülle
1 Std. 30 Min
Kohlrabi mit Ringelblumen-Sauce und Lachsforelle
55min
Kernölmayonnaise
10min
Melanzanicreme
1h 20min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35min
Parmesan-Polenta-Rauten als Beilage zu Tomaten-Paprika-Pisto
45 Min
Pikante Germknödel mit Käsefülle und Kürbiskernbutter
1 Std. 25 Min