Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
Semmelnocken:
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Butter, in Stücken
- 100 g Brötchen, altbacken, in Stücken
- 100 g Wasser
- 100 g Mehl
- 3 Eier
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 30 g Speisestärke
Steinpilzragout:
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Butter, in Stücken
- 500 g Steinpilze, frisch (ersatzweise Kräutersaitlinge oder Champignons), blättrig geschnitten
- 150 g Weißwein
- 100 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 100 g Schmand
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2275 kJ / 543 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 11.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pilzsauce
35 Min
Spinatspätzle mit Champignonsauce
1 Std. 30 Min
Grießnockerl
30 Min
Spargelragout
50 Min
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55min
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1h 10min
Spinatknödel auf Spargel-Morchel-Ragout
1 Std. 15 Min
Pressknödel mit Schwammerl und Salsa-Verde-Dip
2h 35min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min
Leberknödelsuppe
45 Min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 Std.
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 Std.