Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing alle acciughe
- 250 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo
- 4 filetti di acciuga sott'olio
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 10 g di senape
- ½ cucchiaino di aglio in polvere
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 1 cucchiaino di sale
Insalata Caesar
- 500 g di acqua
- 2 uova
- 500 g di filetti di petto di pollo, senza pelle a listarelle (2x5 cm)
- 6 foglie di lattuga verde tipo iceberg in quarti (200 g circa), lavate
- 150 g di crostini di pane
- 30 g di Parmigiano reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2117 kJ / 506 kcal
- Białko
- 40.4 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avocado toast con uovo
30min
Tortillas di grano e fajitas di vitello
1h 25min
Insalata con quinoa, pollo e avocado
45min
Pollo alla paprika con riso venere
30min
Condimento per caesar salad
10 min
Canapè al prosciutto Serrano
40min
Wraps di pollo con insalata, cetrioli e pomodorini
45min
Caesar salad di tonno
35min
Insalata di pollo con dressing al miele e lime
50min
Vermicelli di riso con carne e verdure
30min
Margarita
10 min
Tzatziki
20 min