Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinatura
- 15 g di radice fresca di zenzero, pelata, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- ½ - 1 peperoncino piccante rosso, fresco, senza semi
- 2 cucchiaini di miele
- 70 g di salsa teriyaki
- 20 g di olio di sesamo
- 30 g di sake
- 20 g di succo di lime, spremuto fresco
- 20 g di acqua
- 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
- 200 g di carne di manzo a striscioline
Riso
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
-
180
g di riso a chicco tondo
lub 180 g di riso per sushi
Manzo teriyaki
- 10 g di olio di sesamo
- 250 g di taccole, a metà
- 20 g di acqua
- 8 cipollotti a rondelle
- sale, a piacere (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di semi di sesamo, tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3574 kJ / 853 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ramen giapponese
1 Std. 40 Min
Burrito di pollo con salsa chipotle
40 Min
Gamberi in salsa speziata
40 Min
Baozi di maiale al vapore
2 Std. 10 Min
Salmone teriyaki
50 Min
Chili con carne
1 Std. 20 Min
Zuppa di pollo asiatica
50 Min
Noodles con gamberi e avocado
35 Min
Pollo tikka masala (per 2 persone)
6h 30min
Pollo in salsa di sesamo, riso e verdure
40 Min
Curry di pollo con riso basmati
45 Min
Pollo con salsa al curry
50 Min