Manzo teriyaki con riso

Manzo teriyaki con riso

4.4 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
2 porzioni

Składniki

Marinatura
  • 15 g di radice fresca di zenzero pelata, a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ - 1 peperoncino piccante rosso, fresco senza semi
  • 2 cucchiaini di miele
  • 70 g di salsa teriyaki
  • 20 g di olio di sesamo
  • 30 g di sake
  • 20 g di succo di lime, spremuto fresco
  • 20 g di acqua
  • 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
  • 200 g di carne di manzo a striscioline
Riso
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 180 g di riso a chicco tondo
    180 g di riso per sushi
Manzo teriyaki
  • 10 g di olio di sesamo
  • 250 g di taccole a metà
  • 20 g di acqua
  • 8 cipollotti a rondelle
  • sale (opcjonalnie) a piacere
  • 1 cucchiaino di semi di sesamo, tostati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 39 g
Kalorie 3574 kJ / 853 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 9.6 g
Węglowodany 107 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...