Urządzenia i Akcesoria
Gekochtes Sauerkraut
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln geviertelt80 g
-
Sonnenblumenöl20 g
-
Sauerkraut1000 g
-
Wasser180 g
-
Salz½ TL
-
Zucker nach Geschmack1 - 1 ½ TL
-
schwarze Pfefferkörner7
-
Wacholderbeeren5
-
Lorbeerblätter, getrocknet1 - 2
-
Kümmel, ganz oder gemahlen, nach Geschmack¼ - ½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1297 mg
Białko
2 g
Kalorie
297 kJ /
71 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Menü: Tafelspitz mit Semmelkren und Schnittlauchsauce; Mascarpone-Erdbeerdessert
1h 45min
Veltliner Kraut mit Trauben
1h 45min
Letscho
40min
Gelber Fisolensalat
40min
Ritschert
1h
Heringssalat
1h 5min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55min
Karfiol mit Butterbröseln
40min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Erdäpfelsalat
55min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40min
Cremespinat
30min