Urządzenia i Akcesoria
Gekochtes Sauerkraut
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln geviertelt80 g
-
Sonnenblumenöl20 g
-
Sauerkraut1000 g
-
Wasser180 g
-
Salz½ TL
-
Zucker nach Geschmack1 - 1 ½ TL
-
schwarze Pfefferkörner7
-
Wacholderbeeren5
-
Lorbeerblätter, getrocknet1 - 2
-
Kümmel, ganz oder gemahlen, nach Geschmack¼ - ½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1297 mg
Białko
2 g
Kalorie
297 kJ /
71 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 min
Karfiol-Ei-Salat mit Senfdressing
35 min
Letscho
40 min
Gelber Fisolensalat
40 min
Ungarisches Letscho
50 min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55 min
Krautfleckerl
40 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 godz. 40 min
Karfiol mit Butterbröseln
40 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min
Gebackene Leberknödel
2 godz.
Lauwarmer Krautsalat
10 min