Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 20 g Sonnenblumenöl
- 1000 g Sauerkraut
- 180 g Wasser
- ½ TL Salz
- 1 - 1 ½ TL Zucker, nach Geschmack
- 7 schwarze Pfefferkörner
- 5 Wacholderbeeren
- 1 - 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- ¼ - ½ TL Kümmel, ganz oder gemahlen, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 297 kJ / 71 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1297 mg
Alternatywne przepisy
Fränkisches Apfelweißkraut
50min
Krautfleckerl
40min
Rotkraut
1h
Salzburgerbraten
2 Std. 40 Min
Gelber Fisolensalat
40min
Heringssalat
1h 5min
Wurzelfleisch
1h
Karfiol mit Butterbröseln
40min
Warmer Speck-Kartoffelsalat
1h 15min
Sauerkraut, wild fermentiert
336h 45min
Letscho
40min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min