Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Geschmack und Größe
- 20 g Weizenmehl, glatt
-
150
g Schlagobers
lub 150 g Milch - 1 ½ TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- 500 g Blattspinat, frisch
- 50 g Wasser, je nach gewünschter Konsistenz
- Sauerrahm zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 499 kJ / 119 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 657 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 Min
Krautfleckerl
40 min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 min
Bröselknödel
40 min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 min
Gelber Fisolensalat
40 min
Gebackene Hollerstrauben
30 min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 Min
Letscho
40 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 Std.