Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Geschmack und Größe
- 20 g Weizenmehl, glatt
-
150
g Schlagobers
lub 150 g Milch - 1 ½ TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- 500 g Blattspinat, frisch
- 50 g Wasser, je nach gewünschter Konsistenz
- Sauerrahm zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 499 kJ / 119 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 657 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräftige Hühnersuppe mit Bröselknödel
1 Std. 50 Min
Leberreis
35min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Grießnockerl (laktosefrei)
40min
Gefüllter Kohlrabi mit Saibling
1 Std.
Fisolengulasch
1 Std. 10 Min
Topinamburpüree
40min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Bröselknödel
40min
Apfelkren
40min
Letscho
40min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min