Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 1 Karfiol (ca. 500-600 g), Blätter und Stielansatz entfernt
- 1 - 1 ¼ TL Salz, nach Geschmack
- 80 g Butter, in Stücken
- 120 g Semmelbrösel
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 802 kJ / 192 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Brokkoli mit leichter Schnittlauchhollandaise und Ei
35 min
Karfiol mit Paprikaragout und Haselnussbröseln
45 min
Birnenkompott mit Safran
3 Std.
Erbsen-Kartoffel-Stampf mit Wiener Würstchen
50 Min
Letscho
40 min
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3 godz. 45 min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 Min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 min
Cremespinat
30 min
Gemüsekraftsuppe
3 godz. 45 min
Gekochtes Sauerkraut
50 Min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55 min