Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 150 g Erdäpfel, mehlig, in Stücken
- 800 g Wasser
- 2 - 3 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, nach Geschmack
- 100 g Schlagobers
- 150 g frische Bärlauchblätter, grob geschnitten, etwas mehr zum Dekorieren
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 497 kJ / 119 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40min
Bärlauchcremesuppe
30min
Bärlauchcremesuppe
30min
Rote-Rüben-Suppe
45min
Zucchinicremesuppe
25 min
Bärlauchsuppe mit Lachs
30min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35min
Bärlauchknödel mit Tomatensugo
1h 10min
Bärlauchpaste
20p