![Klassische Französische Zwiebelsuppe Klassische Französische Zwiebelsuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/105a2e1a064979bad1899e8b33ac7748/Derivates/df332326866787a03a42e21e88593c3eb23b9b35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Zwiebeln, halbiert
- 80 g Gruyère Käse, in Stücken
- 30 g Olivenöl
- 20 g Butter, in Stücken
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 ½ TL brauner Zucker
- 50 g Weißweinessig
- 25 g Mehl
- 800 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
-
1
EL Thymianblättchen, frisch
lub ½ EL Thymian, getrocknet - 12 Scheiben Baguette, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 819 mg
Alternatywne przepisy
Zwiebelsuppe
1j
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1j
Ravioli-Auflauf
1 godz. 40 min
Rotkohlcremesuppe
40min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Croûtons
1j
Blumenkohlcremesuppe mit glasierten Blumenkohlröschen
45min
Dunkle Grundsauce
4h 30min
Limoncello
192 Std.
Rahmsuppe von Pfifferlingen mit gebratenem Porree
25 menit
Schnelle Tomatensuppe mit Basilikum
30min
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30min
Knoblauchbutter
5 menit