Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Gruyère Käse, in Stücken
- 25 g Öl
- 500 g Zwiebeln, geachtelt
- 2 TL Mehl (10 g)
- 200 g Weißwein
- 700 g Wasser
- 1 - 2 Prisen Muskat
- 2 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - ½ Baguette, in Würfeln (1 cm)
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 895 kJ / 214 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1 Std.
Zwiebelsuppe
1 Std.
Paradeiser-Rotwein- Suppe mit Mozzarella
55min
Französische Zwiebelsuppe
5 Std. 30 Min
Kohlrabi-Kräuter-Suppe mit Lachsforelle
40 Min
Zwiebelsuppe
45 Min
Zwiebelsuppe
40 Min
Zwiebelsuppe
40 Min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 Min
Mostschaumsuppe
1 Std. 10 Min
Knoblauchsuppe
30 Min
Waldviertler Knödel
1 Std.