Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft
- 80 g Schalotten, halbiert
- 250 g Äpfel, entkernt, in Stücken (siehe Tipp)
- 80 g Essiggurkerl, halbiert
- 1 EL Kapern, eingelegt
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 30 g Mayonnaise
- 125 g Crème fraîche
- 200 g Sauerrahm
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Senf
- 1 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen
Heringssalat
- 400 g Wasser
- 6 Eier (Größe M)
- 400 g Erdäpfel, speckig, in Scheiben (5 mm) oder Würfel (7 mm)
- 350 g Heringsfilets, eingelegt, abgetropft
- 150 g Erbsen, tiefgekühlt
- 1 TL rosa Pfefferbeeren, zerstoßen, zur Dekoration
- frische Dille zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2h
Steirischer Rindfleischsalat
1h
Steirisches Krenfleisch
2h 45min
Apfel-Zwiebel-Schmalz
45 min
Steirische Fischsulz
7 godz.
Veltliner Kraut mit Trauben
1 godz. 45 min
Schinkenrollen mit französischem Salat
1h 40min
Gelber Fisolensalat
40 min
Blunzen-Erdäpfel-Strudel
1 Std. 15 Min
Sauerkrautstrudel
1h 40min
Gekochtes Sauerkraut
50min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min