Urządzenia i Akcesoria
Gurkencremesuppe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebel halbiert1
-
Öl30 g
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Sahne200 g
-
Wasser200 g
-
Salatgurke in Stücken500 g
-
Mehl40 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer½ - 1 TL
-
Dill abgezupft3 Stängel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
1158 kJ /
277 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spargel-Rucola-Suppe
40 min
Paprikacremesuppe
20 min
Champignoncremesuppe
20 min
Rosenkohlcremesuppe
45 min
Gurken-Erdäpfel-Dill-Suppe mit Räucherlachs
20 min
Radieschensuppe
25 min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 min
Petersilien-Rahm-Suppe
35 min
Krautsuppe mit Speck
40 min
Zucchinicremesuppe
25 min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 min
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30 min