Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 300 g Tomaten
- 600 g rote Spitzpaprika
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g durchwachsener Speck, geräuchert, in sehr kleinen Würfeln
- 20 g Pflanzenöl
- 20 g Tomatenmark
- 2 EL Paprika edelsüß
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 6 Wiener Würstchen
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 3 Prisen Salz
- 6 Stängel Majoran, abgezupft
- 4 - 6 Scheiben Graubrot
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2540 kJ / 606 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fränkisches Apfelweißkraut
50min
Paradeiskraut
35min
Serbische Bohnensuppe mit Cabanossi
1h
Gulaschsuppe
1h 5min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Hähnchen-Eintopf mit Rotwein und Pilzen
45 min
Gefüllter Schweinsbraten vom Grill mit Krautsalat
3h
Pekingsuppe (酸辣汤)
45 min
Gefüllte Ente
3h 15min
Krautfleisch
1h 40min
Letscho
40 min
Waldviertler Knödel
1h