Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert (ca. 80 g)
- 2 Knoblauchzehen
- 10 g Rapsöl
- 100 g Speckwürfel
- 1 TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Kümmel, ganz
- 350 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken
- 10 g Weißweinessig
- 650 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 40 g Schlagobers
- 60 g Sauerrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 858 kJ / 204 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabisuppe
45min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55min
Gurken-Erdäpfel-Dill-Suppe mit Räucherlachs
20 min
Kohlrabi-Kräuter-Suppe mit Lachsforelle
40min
Cremige Kohlsuppe mit Schinken und Balsamico
30min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35 Min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55min
Radieschensuppe mit Kressenockerl
35 Min
Leichte Käsesuppe
25 min
Radieschensuppe
25 min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40min