Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 500 g Haferflocken
- 15 g Sonnenblumenkerne
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 5 Eier (Größe M)
- 40 g gemischte Kräuter, frisch (z. B. Bärlauch, Brennnessel, Löwenzahnblätter, Giersch, Breitwegerich)
- 100 g Wasser
- 2 TL Salz
- ½ - 1 TL Kümmel, gemahlen, nach Geschmack
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 1 TL Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Buchweizen-Hirsebrot (glutenfrei)
5 Std. 20 Min
Kürbis-Mandel-Suppe
40min
Kapern-Ei Aufstrich
25 Min
Würzige Käse-Cracker (glutenfrei)
50min
Proteinbrot
1 Std. 15 Min
Rote-Rüben-Muffins mit Mohn
50min
Haferflockencracker
35min
Vollwert-Baguettes
50min
Schnelle Kürbiskernweckerl ohne Gehzeit
35min
Brokkolisalat / Brokkoli-Feta-Aufstrich
10 Min
Gotl-Zopf
2h 15min
Schneller Apfelkuchen
1 Std. 30 Min