Topfenbrot mit Haferflocken und Wildkäutermix
TM6 TM5

Topfenbrot mit Haferflocken und Wildkäutermix

4.1 (51 ocen)

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • 500 g Haferflocken
  • 15 g Sonnenblumenkerne
  • 500 g Topfen, 20% Fett
  • 5 Eier (Größe M)
  • 40 g gemischte Kräuter, frisch (z. B. Bärlauch, Brennnessel, Löwenzahnblätter, Giersch, Breitwegerich)
  • 100 g Wasser
  • 2 TL Salz
  • ½ - 1 TL Kümmel, gemahlen, nach Geschmack
  • 2 TL Weinstein-Backpulver
  • 1 TL Honig

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
695 kJ / 166 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy