Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwetschken, frisch
- 110 g Zucker
- 40 g Marillenschnaps
- 1 Zitrone, Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 2 Eier
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
- 2 Tropfen Bittermandelaroma
- 1 Prise Salz
- 250 g Topfen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50 Min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50 Min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 Std.
Marillenstrudel
1 Std. 45 Min
Fruchtige Marillentarte
4 Std.
Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
20 Min
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5h 15 min.
Rahmdalken mit Erdbeeren
25 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1 Std. 20 Min