Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Schalotten, halbiert
- 90 g Topinambur, geschält, in Stücken
- 30 g Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 4 Eier
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 500 g Wasser
- 125 g Schlagobers
- 20 g Butter, kalt
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 EL Kerbel, frisch, gehackt, zum Garnieren
- 1 EL Schwarzkümmelsamen, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1404 kJ / 335 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35min
Saibling auf Rote-Rüben-Hirsotto
50min
Topinambur-Puffer mit Ricottakren
30min
Kräutersuppe mit Blätterteigstangerl
50min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40min
Fenchel-Maroni Suppe
35min
Rote-Rüben-Suppe
45 Min
Rote-Rüben-Suppe (vegan)
45 Min
Aromatische Kressesuppe
30min
Neunkräutersuppe
25min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35min