Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 lime, preferibilmente biologici, il succo e la scorza a striscioline (senza la parte bianca)
- 500 g di filetti di pesce bianco, (es. nasello)
- 250 g di code di gambero
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio senza anima
- 120 g di cipolla dorata in quarti
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle (0.5 mm circa)
- 1 cucchiaino di semi di coriandolo
- 200 g di latte di cocco
- 300 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1223 kJ / 293 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con salsa al curry
50 min
Harira
40 min
Filetto di pollo con salsa Gravy
2u. 5min
Blanquette di salmone e funghi porcini
50 min
Gazpacho indiano
2 godz. 10 min
Crema di piselli e zenzero con salmone al limone e broccoli
1h
Enchiladas
1 godz. 10 min
Budino al cocco brasiliano
1 godz. 30 min
Ceviche di salmone
48h 15 min
Marmitako
50 min
Pollo alla pechinese
55 min
Merluzzo in salsa chakalaka e burro all'aneto
50 min