Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di bulgur
- 30 g di mandorle a lamelle
- 10 g di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 10 g di erba cipollina fresca a pezzi
- 30 g di basilico fresco, le foglie lavate e asciugate
- 50 g di gherigli di noci
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 cucchiaini di sale + q.b.
- 1200 g di acqua
- 4 filetti di salmone fresco
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3426 kJ / 819 kcal
- Białko
- 41.3 g
- Węglowodany
- 62.2 g
- Tłuszcz
- 46.7 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone all'arancia con cous cous di broccoli
25 min
Insalata con quinoa, pollo e avocado
45 min
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55 min
Insalata messicana estiva
35 min
Quinoa alla caprese
30 min
Tabulè di quinoa e tonno
40 min
Bulgur alle verdure e menta
35 min
Insalata di quinoa con pomodori e spinaci
30 min
Avocado toast con uovo
30 min
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1sa 35 dk
Bulgur ai gamberetti
45 min
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25 min