Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00
- 250 g di farina di mais bramata + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- farina tipo 00 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Piadine burro e erbe
35 Min
Pane allo zafferano (Cuchaule)
2óra 30p
Pane di patate
3h
Pane alla birra
4 Std. 55 Min
Pane alle castagne
4h
Burro mediterraneo
5u. 20min
Pagnotte turche
2óra 20p
Himbasha (pane etiope in padella)
3 godz. 40 min
Pane di mais gratinato
40 Min
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3h
Pane con farina di mais
5 godz. 5 min
Treccia di grano saraceno alle noci
5 Std. 10 Min