Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00
- 250 g di farina di mais bramata + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- farina tipo 00 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4h
Pane alla soia
3 Std. 10 Min
Filone saporito
5 Std. 20 Min
Nems
1 Std.
Bagel integrali
4 Std. 5 Min
Pane Roti
1 Std.
Pretzel di farro e saraceno
40min
Panini alle erbe
3h 5min
Filoncini alla cipolla
3h 50min
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3 Std.
Pagnotte turche
2 Std. 20 Min
Treccia di grano saraceno alle noci
5 Std. 10 Min