Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 80 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di aragosta a pezzi (3 cm circa) (vedere consigli)
- 150 g di vino bianco secco
- 400 g di pomodori pelati
- 1 pizzico di timo secco (opcjonalnie)
- 1 pizzico di origano secco (opcjonalnie)
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 4 fette di pane, tostato a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla chitarra al nero su carpaccio di gamberi e crumble di taralli
1h
Petto d'anatra in salsa di zenzero e arance, purè di patate e fagiolini
1h 10min
Insalata di polpo e zucchine
1h
Vol-au-vent con cruditès e gamberi
3h
Champignon ripieni con gamberi su crema di curcuma
50min
Guazzetto di fasolari e fave
1j 50 menit
Cozze allo zafferano
55min
Insalata di riso, polpo e limone
1hod. 30min
Polpo agli agrumi
1h
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45min
Cozze al vino bianco
40min
Insalata fredda di polpo e patate
50min