Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 80 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di aragosta a pezzi (3 cm circa) (vedere consigli)
- 150 g di vino bianco secco
- 400 g di pomodori pelati
- 1 pizzico di timo secco (opcjonalnie)
- 1 pizzico di origano secco (opcjonalnie)
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 4 fette di pane, tostato a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paella de marisco
1 godz. 20 min
Linguine ai gamberoni
30 min
Pepata di cozze
55min
Granita ai pomodorini con yogurt, sedano e cetrioli
5h 50min
Natillas
1 godz.
Insalata di polpo con dressing al lime
1 godz.
Bavette con scampi all'arancia
15min
Tartare di pesce spada, melanzane e mentuccia
1 godz.
Spaghetti pesce spada, peperoni e bottarga
50min
Gamberoni zafferano e arancia
30 min
Spigola al vapore con salsa al lime
35min
Tempura di verdure
25min