Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g plum tomatoes, ripe, halved (see tip)
- 50 g green peppers, cut in pieces
- 40 g onions, quartered
- 70 g cucumber, partially peeled, cut in pieces
- 1 garlic clove
- 30 g vinegar
- 1 tsp fine sea salt
- 50 - 100 g extra virgin olive oil, to taste
- 8 ice cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 620.2 kJ / 148.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 397.6 mg
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 Min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Beetroot soup with herb dumplings
1 godz. 10 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Pea Gazpacho
4 Std. 15 Min
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 Min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Salmorejo
10 min
Beurre Blanc
20min
Asparagus, Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1 Std.
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1 godz. 40 min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 min