Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g plum tomatoes, ripe, halved (see tip)
- 50 g green peppers, cut in pieces
- 40 g onions, quartered
- 70 g cucumber, partially peeled, cut in pieces
- 1 garlic clove
- 30 g vinegar
- 1 tsp fine sea salt
- 50 - 100 g extra virgin olive oil, to taste
- 8 ice cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 620.2 kJ / 148.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 397.6 mg
Alternatywne przepisy
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45 min
Salmon tartare
25min
Emmental Gougères
50min
Asparagus Risotto
45 min
Pear and Gorgonzola Risotto
30 min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Pea Gazpacho
4h 15min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Olive oil, garlic and almond soup
5min
Salmorejo
10min