Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g vegetables (e.g. carrots, celeriac, yams, green peas, cauliflower, broccoli), cut in pieces (see tip)
- 600 g floury potatoes, peeled, cut in slices (0.5 cm)
- 1 - 1 ¼ tsp salt
- 250 g milk
- 30 g butter
- 1 pinch ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pumpkin soup
35 Min
Risotto with Parmesan cheese
30 Min
Boiled eggs
20 Min
Yoghurt dressing
5min
Vegetable-potato-meat purée
35 Min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35 Min
Cereal and fruit purée
20 Min
Stuffed vegetables
1 Std. 20 Min
Béchamel sauce
15 Min
Chicken with creamy vegetable sauce
50 Min
Apple cake
1 Std.
Steamed rice
25 Min