Urządzenia i Akcesoria
Potato and vegetable purée
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
vegetables (e.g. carrots, celeriac, yams, green peas, cauliflower, broccoli), cut in pieces (see tip)400 g
-
floury potatoes peeled, cut in slices (0.5 cm)600 g
-
salt1 - 1 ¼ tsp
-
milk250 g
-
butter30 g
-
ground nutmeg (opcjonalnie)1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
9 g
Kalorie
1099 kJ /
263 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
4.9 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Yoghurt dressing
5 min
Turkey Tonnato with Warm Potato Salad
Brak ocen
Cereal and fruit purée
20 min
Vegetable-potato-meat purée
35 min
Guacamole
10 min
Whisked egg whites
5 min
Stuffed vegetables
1 godz. 20 min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Salmon tartare
10 min
Béarnaise sauce
15 min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35 min
Chocolate cake
45 min