Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g vegetables (e.g. carrots, celeriac, yams, green peas, cauliflower, broccoli), cut in pieces (see tip)
- 600 g floury potatoes, peeled, cut in slices (0.5 cm)
- 1 - 1 ¼ tsp salt
- 250 g milk
- 30 g butter
- 1 pinch ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cereal and fruit purée
20 min
Vegetable-potato-meat purée
35min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Asparagus cream soup
30 min
Whipped cream
10min
Béchamel sauce
15min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Creamy courgette soup
25min
Turkey roulade with pancetta and porcini sauce
50min
Frozen fruit sorbet
5min
Whisked egg whites
5min
Apple tart
1h