Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g extra virgin olive oil (see Tips)
- 4 hard-boiled eggs (see Tips)
- 100 g Serrano ham, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 1000 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp sea salt
- 150 g day old bread, roughly torn
- 30 - 50 g sherry vinegar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1727.3 kJ / 411.3 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 454 mg
Alternatywne przepisy
Gazpacho
1 godz. 15 min
Black Rice Risotto with Mixed Seafood
50 Min
Courgette Purée - from 6 months
15 分钟
Pea and mint soup
20 min
Vegetable soup, Eggs en cocotte with spinach
1 godz.
Salsa Brava
10 Min
Trout mousse
5 Min
Pea and ginger soup, lemon salmon with broccoli
50 Min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Natillas
1 godz.
Salmorejo
10 Min
Beef liquid stock (TM5)
3 Std. 25 Min