Salmorejo
TM6 TM5 TM31

Salmorejo

4.4 (8 ocen)

Składniki

  • 150 g extra virgin olive oil (see Tips)
  • 4 hard-boiled eggs (see Tips)
  • 100 g Serrano ham, cut into pieces (2 cm - see Tips)
  • 1 - 2 garlic cloves, to taste
  • 1000 g ripe tomatoes, cut into quarters
  • 1 tsp sea salt
  • 150 g day old bread, roughly torn
  • 30 - 50 g sherry vinegar, to taste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1727.3 kJ / 411.3 kcal
Białko
13.5 g
Węglowodany
16.1 g
Tłuszcz
32.2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
3 g
Sód
454 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy