Salmorejo

Salmorejo

4.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil (see Tips)
    150 g
  • hard-boiled eggs (see Tips)
    4
  • Serrano ham cut into pieces (2 cm - see Tips)
    100 g
  • garlic cloves to taste
    1 - 2
  • ripe tomatoes cut into quarters
    1000 g
  • sea salt
    1 tsp
  • day old bread roughly torn
    150 g
  • sherry vinegar to taste
    30 - 50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 411.3 kcal / 1727.3 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 32.2 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 454 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...