Salmorejo

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil
    150 g
  • Serrano ham cut in pieces
    100 g
  • garlic cloves to taste
    1 - 2
  • ripe tomatoes cut in pieces
    1000 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • stale bread white, cut in pieces (3 cm)
    150 g
    120 g breadcrumbs
  • vinegar
    30 g
  • medium eggs
    4
  • water up to 1 l mark

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 430 kcal / 1799.2 kJ
Białko 13.6 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 1074.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...