Urządzenia i Akcesoria
Salmorejo
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil150 g
-
Serrano ham cut in pieces100 g
-
garlic cloves to taste1 - 2
-
ripe tomatoes cut in pieces1000 g
-
fine sea salt1 tsp
-
120 g breadcrumbsstale bread white, cut in pieces (3 cm)150 g
-
vinegar30 g
-
medium eggs4
-
water up to 1 l mark
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1074.3 mg
Białko
13.6 g
Kalorie
1799.2 kJ /
430 kcal
Tłuszcz
30.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beef and Olive Meatballs with Spaghetti
40 min
Spiralized Vegetable Tarte Flambée with Halloumi
Brak ocen
Pad Thai
45 min
Shiitake Teriyaki Dippers
45 min
Pineapple and Apple Chutney
55 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Guacamole
10 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Salmorejo
10 min
Salmorejo
2 godz. 10 min
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 min
Meatballs in Tomato Sauce
1 godz. 10 min