Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - truskawki, świeże, pokrojone w ćwiartki, do dekoracji
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1748.4 kJ / 417.9 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 478.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25min
Karmelowe fondant
15min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Kokosowe lassi
5min
Crémeux czekoladowe
3u. 15min
Fondant czekoladowy
35min
Mango Fool
15min
Deser bananowy
15min
Mus czekoladowy
3h 20min
Serniczki Oreo®
3 Std. 30 Min
Brazylijskie banoffee
1 Std. 25 Min