
Urządzenia i Akcesoria
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
jajek6
-
wody800 g
-
soli½ łyżeczki
-
koncentratu dashi, w proszku½ łyżeczki
-
sosu sojowego2 łyżeczki
-
pieprzu, mielonego1 szczypta
-
mięsa wieprzowego, mielonego (opcjonalnie)100 g
-
grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w plasterki lub inne małe grzyby30 g
-
krewetek, surowych, średnich, obranych6
-
zielonego groszku, konserwowego25 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
138 kcal /
576 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.2 g