
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jajek
- 800 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki koncentratu dashi, w proszku
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 1 szczypta pieprzu, mielonego
- 100 g mięsa wieprzowego, mielonego (opcjonalnie)
- 30 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w plasterki lub inne małe grzyby
-
6
krewetek, surowych, średnich, obranych
lub 6 paluszków surimi pokrojonych na kawałki - 25 g zielonego groszku, konserwowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 138 kcal / 576 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55 min
Boliwijski pilaw ryżowy
45 min
Peruwiańskie ceviche
1 godz. 15 min
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.