Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
TM6 TM5

Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)

3.0 ( 11 ocen )

Składniki

  • 6 jajek
  • 800 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki koncentratu dashi, w proszku
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 szczypta pieprzu, mielonego
  • 100 g mięsa wieprzowego, mielonego (opcjonalnie)
  • 30 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w plasterki lub inne małe grzyby
  • 6 krewetek, surowych, średnich, obranych
    lub 6 paluszków surimi pokrojonych na kawałki
  • 25 g zielonego groszku, konserwowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
138 kcal / 576 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy