
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g de riz gluant blanc
lub 200 g de riz à sushi - 350 g de poitrine de porc, découennée coupée en morceaux (5 cm) (voir "Variante(s)")
-
3 - 4
champignons shiitaké frais (env. 50 g)
lub 10 g de champignons shiitaké déshydratés préalablement réhydratés (voir "Conseil(s) - 25 g de carotte
-
20
g de châtaignes d'eau fraîches épluchées et coupées en deux
lub 20 g de radis roses coupés en deux - 5 - 10 g de gingembre frais émincé finement
- 20 g de ciboule (ou d'oignon nouveau), coupé en morceaux (2 cm)
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de sucre en poudre
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 20 g de sauce de soja
- 600 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 54 kcal / 225 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Błonnik
- 0.2 g