Chaussons aux épinards, dip vert

Chaussons aux épinards, dip vert

3.1 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • de beurre préalablement congelé en petits morceaux
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • d'eau très froide
    90 g
  • de sel et 4 pincées à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de beurre
    20 g
  • d'épinards frais
    800 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de pignons de pin
    30 g
  • de yaourt à la grecque
    250 g
  • de piment d'Espelette à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • œuf battu
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 790.8 kcal / 3282.5 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 65.5 g
Węglowodany 44.5 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 40.8 g
Sód 1254 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...