Tempura de calamars

Tempura de calamars

4.3 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
35 pièces

Składniki

  • d'huile de friture
    500 g
  • de persil frais, équeutés
    2 brins
  • de cerfeuil frais équeutés
    2 brins
  • de thym citron effeuillées
    2 branches
  • jaune d'œuf
    1
  • d'eau très froide
    150 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de fécule
    50 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de sel
    1 pincée
  • de calamars coupés en anneaux
    800 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 61.8 kcal / 259.8 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 3.9 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 69.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...