Tempura de calamars

Tempura de calamars

4.3 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
35 pièces

Składniki

  • 500 g d'huile de friture
  • 2 brins de persil frais, équeutés
  • 2 brins de cerfeuil frais équeutés
  • 2 branches de thym citron effeuillées
  • 1 jaune d'œuf
  • 150 g d'eau très froide
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 50 g de fécule
  • 100 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel
  • 800 g de calamars coupés en anneaux

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 69.1 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 259.8 kJ / 61.8 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...