Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'huile de friture
- 2 brins de persil frais, équeutés
- 2 brins de cerfeuil frais, équeutés
- 2 branches de thym citron, effeuillées
- 1 jaune d'œuf
- 150 g d'eau très froide
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g de fécule
- 100 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 800 g de calamars, coupés en anneaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 259.8 kJ / 61.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 69.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce napolitaine
1h
Pavé d'espadon et crudités à la thaïe
1h 35 min.
Fumet de poisson
45 min
Marinades pour poisson - inspiration provençale
5min
Beignets d'huîtres au thym
35 min
Côte de bœuf, sauce chimichurri, pommes en éventail
1h 25min
Tempuras de légumes et crevettes
25 min
Calamars farcis comme en Algarve
1 godz. 10 min
Rouille
10min
Sardines à la marocaine
25 min
Sauce tartare
10min
Beignets de crevettes
35 min