![Tempura de calamars Tempura de calamars](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f61869e7-f7fa-42fa-bd78-6404886caa08/Derivates/5a3df2ae-5079-489a-9b6e-ec0f6df40dfe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'huile de friture
- 2 brins de persil frais, équeutés
- 2 brins de cerfeuil frais, équeutés
- 2 branches de thym citron, effeuillées
- 1 jaune d'œuf
- 150 g d'eau très froide
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g de fécule
- 100 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 800 g de calamars, coupés en anneaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 259.8 kJ / 61.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 69.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets de crevettes
35min
Rekakats libanais
45 min
Ceviche de dorade
10min
Bouchées d'agneau épicé turc
1 godz. 30 min
Tacos de crevettes
1 godz.
Soupe de wontons (soupe de raviolis)
1 godz.
Nems aux crevettes et à la sauce aigre-douce
1 Std. 15 Min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35min
Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe
1 godz. 10 min
Calamars farcis comme en Algarve
1 godz. 10 min
Tempuras de légumes et crevettes
25 min
Dip de poivron (Mouhamara)
1 godz.