Wersje kompatybilne
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cinnamon Panna Cotta
- 4 gelatine leaves (1.5 g each)
- 110 g granulated sugar
- 2 cm cinnamon stick
- 480 g double cream (around 48 % fat)
- 250 g whole milk
Apple, Apricot and Ginger Compote
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 70 g dried apricots, soft
-
600
g Cox apples, peeled, quartered, cores removed
lub 600 g tart apples, peeled, quartered, cores removed - 10 g sugar
- 75 g water
- 20 g unsalted butter, diced (1 cm)
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2361 kJ / 564 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Pissaladière
1h 30 min
Focaccia
3h
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Tomato Focaccia
3h
Hollandaise Sauce
15min
Tarte au Citron Reconstructed
50 min.
Shallot Tarte Tatin
2 godz.
Courgette and Avocado Beignets with Feta Cream, Coriander Chilli Pesto and Salad
2 godz. 15 min
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min