Urządzenia i Akcesoria
Orange Liqueur Zabaglione
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 portions
Składniki
-
sugar120 g
-
oranges 4-6 thin peelings of skin (see tip) and 90 g juice2
-
orange liqueur (e.g. Grand Marnier)30 g
-
egg yolks from medium eggs6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
27 mg
Białko
9 g
Kalorie
1467 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 godz. 10 min
Pimm's Jelly with Cucumber Sorbet
4 godz. 25 min
Chocolate Orange Mousse
2 godz. 20 min
Lemon Curd
20 min
Choron Sauce
20 min
Hollandaise Sauce
15 min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1 godz.
Passion Fruit Soufflé
35 min
Lemon Curd
1 godz.
Hollandaise Sauce
15 min
Quenelles with Watercress Sauce
2 godz. 45 min
Quick Cheese Soufflés
45 min