Urządzenia i Akcesoria
Orange Liqueur Zabaglione
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 portions
Składniki
-
sugar120 g
-
oranges 4-6 thin peelings of skin (see tip) and 90 g juice2
-
orange liqueur (e.g. Grand Marnier)30 g
-
egg yolks from medium eggs6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
27 mg
Białko
9 g
Kalorie
1467 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 godz. 10 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Rum Babas
3 godz. 45 min
Chocolate and Sesame Ganache
13 godz.
Gazpacho
1 godz. 15 min
Orange Curry Dressing
10 min
Hollandaise Sauce
15 min
Cucumber Gin Granita
45 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Béarnaise Sauce
20 min
Rhubarb Ice Cream
36 godz. 25 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min