Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon Gravadlax (prepare 48 hours in advance)
- 20 g fresh dill leaves
- 120 g coarse sea salt
- 80 g caster sugar
- 15 g vodka
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 1 salmon fillet, fresh, boneless, skin on (approx. 300 g)
Lemon Dill Cream
- 100 g double cream
- 20 g lemon juice
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 1 bunch fresh dill leaves (approx. 5 g)
Buckwheat Blinis
- 100 g buckwheat flour
- 150 g water
- 1 tsp baking powder
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 20 g salted butter, for cooking
Garnish
- 35 g olive oil
- 15 g lemon juice
- 15 g white balsamic vinegar
- 10 g honey
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 20 g rocket salad
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3831 kJ / 902 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 76.5 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho
1h 15min
Duck and Pork Terrine
52h
Tartare Sauce
10min
Classic Zabaglione
15 min
Béarnaise Sauce
20 min
Fresh Pasta Dough
1h
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Hollandaise Sauce
15 min
Beurre Blanc
20 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min