Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g apples, unpeeled, cored, cut in
wedges that fit in feeder -
500
g red cabbage, core removed, cut in 3-4 wedges that fit
in feeder - 60 g onion, quartered
- 40 g unsalted butter, diced
- 1 dried bay leaf
- 30 g red wine vinegar
- 30 g caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 150 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 100 g red wine
- 2 juniper berries
- 50 g redcurrant jelly
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 967.2 kJ / 231.2 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 334.5 mg
Alternatywne przepisy
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1h 20 min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Spaghetti alla Carbonara
30min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45min
Celeriac Remoulade (TM5)
10min
Almond Vegetable Crumble
7sa
Pike Perch Fillets with Fresh Corn Polenta
1h 5min
Fish Pie with Salsa Verde-laced Béchamel
1h 40min
Miso and Honey-roasted Aubergine
1h
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Seafood Stew with Rice
30min
Angolan fish stew (Calulu)
50 min