Urządzenia i Akcesoria
Dauphinoise Potatoes
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
potatoes peeled, thinly sliced (2-3 mm)1200 g
-
double cream500 g
-
fine sea salt2 tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
ground nutmeg1 pinch
-
Gruyère cheese grated (optional)100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1521 kJ /
363 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Red Onion Gravy
25 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Cauliflower Cheese
50 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 godz. 55 min
Rhubarb Crumble
55 min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Honey Parmesan Parsnips
50 min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 godz. 15 min
Cauliflower cheese
55 min
Brioche Berry Pudding
1 godz.
Toad in the Hole
1 godz.
Yorkshire Pudding
1 godz.