Dauphinoise Potatoes

Dauphinoise Potatoes

4.5 247 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • potatoes peeled, thinly sliced (2-3 mm)
    1200 g
  • double cream
    500 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • Gruyère cheese grated (optional)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 363 kcal / 1521 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...