Dauphinoise Potatoes
TM6 TM5 TM31

Dauphinoise Potatoes

4.5 (213 ocen)

Składniki

  • 2 garlic cloves
  • 1200 g potatoes, peeled, thinly sliced (2-3 mm)
  • 500 g double cream
  • 2 tsp fine sea salt
  • 2 pinches ground black pepper
  • 1 pinch ground nutmeg
  • 100 g Gruyère cheese, grated (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1521 kJ / 363 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
23 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy