Urządzenia i Akcesoria
Dauphinoise Potatoes
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
potatoes peeled, thinly sliced (2-3 mm)1200 g
-
double cream500 g
-
fine sea salt2 tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
ground nutmeg1 pinch
-
Gruyère cheese grated (optional)100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1521 kJ /
363 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fish Pie with Potato Gratin Topping
1 Std. 10 Min
Cauliflower Cheese
50 Min
Lasagne bolognese
2 Std. 30 Min
Jersey Royal Potato Salad
40 Min
Chicken, Wild Mushroom and Cider Pie
2 Std. 30 Min
Honey Parmesan Parsnips
50 Min
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45 Min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 Std. 15 Min
Raspberry and Apple Crumble
1 Std. 5 Min
Chicken and Leek Pie
1 Std. 20 Min
Shepherd's Pie
1 Std. 40 Min