Wersje kompatybilne
Roast Spiced Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Duck with Plums
- 1 star anise
- 2 Tbsp coriander seeds
- 200 g boiling water
-
½
tsp chicken stock paste, homemade
lub ½ chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 2 tsp coarse sea salt
- 4 Tbsp dark muscovado sugar
- 1500 - 2000 g whole duck, skin on
- 8 plums, halved, pitted
- 3 fresh bay leaves
- 80 g red wine vinegar
Cauliflower Potato Purée
- 400 g cauliflower, cut in florets
- 600 g floury potatoes, peeled, diced (1-2 cm)
- 250 g milk
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 - 1 ¼ tsp fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3617 kJ / 864 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26h 15 min
Sweet and Sour Slow Cooked Pork Ribs
2h 25 min
Braised Lamb Shanks
3h 20min
Slow-cooked Chorizo and Squid Stew with Butter Beans
5hod. 30min
Duck and Pork Terrine
52 Std.
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1sa 5 dk
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Roast Pork with Crackling, Vegetables and Cider Sauce
2 godz. 20 min
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3h 20min