Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 800 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości, pokrojonych na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 120 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 75 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- masło, do natłuszczenia formy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 75 g zielonych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 2 jajka
- 75 g czerwonej papryki, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 509 kJ / 121 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wielkanocny pasztet z królika
3 Std.
Pasztet
3 Std.
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8h 35min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2hod. 15min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 Std. 15 Min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Bulion rybny
1 Std.
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Pasztet po krakowsku
2h 40min