Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z kaczki z oliwkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
25 porcji
Składniki
-
700 g wody
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
700 - 800 g piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (patrz wskazówka), pokrojonych na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
75 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
masło do natłuszczenia formy
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
2 jajka
-
75 g zielonych oliwek, bez pestek
-
75 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.2 g
Kalorie
509 kJ /
121 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet
3 Std.
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 Std. 15 Min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 Std. 15 Min
Pasztet po krakowsku
2 Std. 40 Min
Pasta z topinamburu
35 Min
Wielkanocny pasztet z królika
3 Std.
Pasztet z dorsza
1 Std. 10 Min
Forszmak klasyczny
1 Std. 35 Min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 Std.
Tatar z chrzanem
1 Std. 20 Min
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Knelki z piersi kurczaka
1 Std. 20 Min