
Urządzenia i Akcesoria
Szary sos polski
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
mąki pszennej40 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM (patrz wariant)1 łyżeczka
-
czerwonego wina, wytrawnego30 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego10 - 15 g
-
korzennej przyprawy do piernika naturalnej, z małą zawartością cukru1 łyżeczka
-
rodzynek15 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
migdałów, w płatkach prażonych (patrz wskazówka)2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
187.8 kcal /
786.1 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
635 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska