Pulpety perłowe z ryżem
TM5 TM6

Pulpety perłowe z ryżem

4.9 (7 ocen)

Składniki

  • 200 g białego kleistego ryżu
  • woda, do namoczenia ryżu
  • 350 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego 5 cm kawałki (patrz warianty)
  • 3 - 4 grzyby shiitake, świeże (ok. 50 g)
  • 25 g marchewki
  • 20 g kasztanów wodnych, świeżych, bez skóry, pokrojonych w ćwiartki
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 20 g cebuli dymki, pokrojonej w 2 cm kawałki
  • 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • 20 g sosu sojowego
  • 600 g wody

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
225 kJ / 54 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy