
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety perłowe z ryżem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
32 sztuki
Składniki
-
białego kleistego ryżu200 g
-
woda do namoczenia ryżu
-
surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego 5 cm kawałki (patrz warianty)350 g
-
grzyby shiitake, świeże (ok. 50 g)3 - 4
-
marchewki25 g
-
kasztanów wodnych, świeżych bez skóry, pokrojonych w ćwiartki20 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry5 - 10 g
-
cebuli dymki pokrojonej w 2 cm kawałki20 g
-
pieprzu białego, mielonego2 szczypty
-
soli½ łyżeczki
-
cukru½ łyżeczki
-
skrobi kukurydzianej1 łyżeczka
-
sosu sojowego20 g
-
wody600 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
54 kcal /
225 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 godz. 10 min
Placuszki z salsefii
1 godz.
Gołąbki z dorszem
1 godz. 20 min
Ryż na parze z wieprzowiną (Pudding ryżowy)
2 godz. 30 min
Sos szczawiowy
30 min
Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach
9 godz. 15 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pielmieni
1 godz. 10 min